Meditointi, kun ei vaan ehdi, eikä oikein saa aikaiseksi ja mitä sekin auttaa...


15 minuuttia päivässä meditointia riittää ja ellei siihen riitä aikaa, sitten tarvitaan jo tunti. 🤪 Kun perehdytään paremmin meditaation tarkoitukseen ja merkitykseen, sekä tapoihin, alkaa aikaakin löytyä ja kun tapoja löytyy useita, löytää kukin omansa ja itselleen mieluisan tavan. Siltikään, se ei ole kaikille. Kukin kulkee tyylillään ja se kaikille suotakoon. Meditoiville sekä meditoimattomille. 

Meditaatio mahdollistaa monia asioita, sekä fyysisellä että henkisemmällä tasolla. Ja tähän on olemassa hyvin looginen syy. Ihmiskeho on siitä ihmeellinen laite, että sille kuuluu ominaisuus pyrkiä korjaamaan itsensä. Meditaation aikana sille annetaan siihen paras mahdollinen tilaisuus. Keho saatetaan tilaan, jossa se ei estele prosessia, vaan löytää sen luonnollisimman olotilan ja sille suodaan hetki tehdä tehokkaammin tehtäväänsä. Ethän toki luule, että yksi tai kaksi meditointia saa sinut parantumaan kaikesta. Jos olet käyttänyt vuosia kerätessäsi vaivoja, on todellakin suuri ihme, jos saat purettua kaiken kerrasta. En silti väitä, etteikö se olisi mahdollista, mutta todennäköisyysprosentti lienee kuitenkin jonkin verran alle sadan. Helppo ja nopea ratkaisu se ei välttämättä ole, mutta päivittäisenä elämäntapana suureksi avuksi. 

Anna sille silti mahdollisuus. Anna sen tukea ja auttaa prosessissa, on se minkä asian suhteen tahansa. Haittaa siitä ei ole. Mitään se ei maksakaan. Joten, hemsvetti, pitäisikö ainakin kokeilla? Ellet saa aikaiseksi fyysistä paranemista, on hyvin todennäköistä, että mieleesi hiipii ratkaisu, josta sinulle on apua. Ei se ole vähän sekään, silloin kun mieleesi ei juolahda mitään ratkaisukeskeistä, vaan ongelma tuppaa pyörimään mielessä lähes kokoajan. 

Pitääkö istua lotusasennossa, sormet yhdessä ja hokea mantraa. No ei tarvitse. Mutta, jos se tuntuu hyvältä niin mikä ettei.

Meditatiivinen olotila on se mitä haetaan, eikä se suinkaan ole sidottuna tapaan tai tekniikkaan, eikä aikaan.

Henkisemmällä tasolla voit löytää itsellesi mielenrauhaa, rauhoittumista, uusia ideoita saattaa alkaa tulvia mieleesi, joihin todellakin haluat tarttua. 

Meditointi ei todellakaan tarkoita sitä, että irtaudut arkielämästä, vaan sitä, että voit saada siitä paljonkin miellyttävämmän kokemuksen ja lisää arkielämääsi. Voit löytää yhteyden sisäiseen itseesi, joka kulkee kanssasi joka hetki. Se on kumppani, joka kannattaakin löytää. 🥰

Voit aivan hyvin joko etsiä itsellesi opastetun meditaation, varsinkin jos omat ajatuksesi tuppaavat valtaamaan jatkuvasti mielesi, sillä mielesi tulisi hiljentyä hetkeksi. Etsi itsellesi sopivan mittainen meditaatio, muutamasta minuutista voit hyvin aloittaa ja välillä voit ottaa pidemmän hetken, mikä kulloinkin itsellesi sopii. Älä kuitenkaan anna periksi liian helposti, vaan pysäytä itsesi ja pyydä itseltäsi itsellesi laatuaikaa. Jos mielesi kykenee olemaan hetken hiljaa, sopii sinulle mainiosti myös hetki keskittyä vaikka kellon tikitykseen tai ilmastointilaitteen huminaan. Tämänhän voi tehdä helposti vaikka odotellessasi tapaamista tai ruokatunnilla päivittäin työpaikka juorujen sijaan.

Kun saavutat kehossasi tilan, jolloin et oikein tiedä mistä nenäsi alkaa ja mihin varpaasi päättyvät, olet siellä minne olit pyrkimässä. Olo tuntuu hieman siltä, kuin olisit irtautunut kehostasi ja saatat tuntea kuinka nousisit korkealle ja loittonisit kehostasi, mutta hyvällä tuntemuksella. Tämä on ok, jopa suotavaa. Mikäli tuntuu epämiellyttävältä, se on jotakin muuta. Muista, että voit aina keskeyttää meditaation saman tien, siitäkään ei ole haittaa. Vain hetki tuota miellyttävää olotilaa on tarpeeksi, ei tarvitse pysytellä tässä tilassa koko meditaation ajan. Se on se mihin pyrit pääsemään hetkeksi, ei niinkään se, missä pyrit olemaan. 

Tämä näin pintaraapaisuna meditaatioista, mutta kokeilemalla voi olla, että haluat tehdä toistekin ja etsimällä löytyy sinulle sopiva, pääasia on että se on mieluisa kokemus. Kerran tai toistuvasti. Mitään et menetä, mutta saada voit paljonkin. 

Hyviä meditaatiohetkiä ja mukavaa aurinkoista päivää! 

💖Maarit

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Samalla viivalla oleminen ja yhdenvertaisuus tärkeää koulussa ja kasvatuksessa? Vai omalla viivalla oleminen ja yksilöllisyys?

Kumpi parempi, vai molemmat yhdessä.

Välittäisinkö vähän itsestänikin, vai rakastaisinko oikein kunnolla?