Rakkauden etsiminen vääristä paikoista



Moni etsii rakkautta saadakseen sitä toiselta ihmiseltä. Kunpa olisi joku, joka rakastaisi minua. Etsiminen tuottaa usein myös vaihtelevanlaisia onnistumisia. Harvemmin edes huomaamme, että löysimme tyypin, joka vastaa omia uskomuksiamme ja vastaa omaa käsitystä omasta rakastettavuudestamme. Siinä sitä sitten ollaan ja eroamisesta on edelleen enemmän negatiivisia ja epäonnistumisen tunteita tarjolla, kuin sen hyväksymistä elämänpolkuna ja ajatuksia yhdestä ohjaavasta askeleesta elämässä eteenpäin ja hyvänä sellaisena aikanaan, kunnes on hetki astua eteenpäin, rakkaudella kummankin. 


Rakkauden etsiminen toiselta ihmiseltä on kuitenkin vähän sama asia, kuin etsisi peilistä kuvan alkuperää. Kun ymmärrämme, että realistiseksi kutsumamme maailma, eli 3d maailmamme saa alkunsa aina meistä itsestämme ja on vain ajatustemme lopputulema ja sekin onnekkaasti alati muuttuva, ymmärrämme, ettei sitä rakkautta voi siellä olla, ennen kuin se on meissä itsessämme. Ensin pitää olla itsellä ajatus siitä, että olen rakastettava, jotta se rakastettavuus voi peilautua sieltä maailmasta ulkopuoleltamme meillepäin. Ensin pitää olla ajatus siitä, että ansaitsemme rakkautta, ennen kuin se voi sinne maailmaan peilautua. Ensin pitää olla ajatustyö tehtynä itsessä, jotta se pääsee näyttäytymään konkreettiseen maailmaamme. 


Ihana on tuo umpirehellinen peili, jota kutsumme todellisuudeksi. Se näyttää aina missä ajatuksesi kulkee. Jos haluat peilikuvasi muuttuvan, muuta ajatus, ei se kuvastus muuten voi muuttua. Sille on myös turhaa kiukutella sen epäoikeudenmukaisuudesta. Turha on peiliä syyttää siitä, mitä sieltä näkyy.


Kun etsit rakkautta, aloita työ itsestäsi. Pidätkö itsestäsi? Rakastatko itseäsi? Uskotko, että sinua rakastetaan? Ajatteletko, että sinussa on vikoja, jotka estävät rakkauden elämässäsi? Onko ajatuksissasi rajoitteita, jotka ovat esteenä rakastettavuudellesi tai rakastajasi löytymiselle? Uskotko, että sinun kohdallesi voi osua unelmiesi rakastaja? Uskotko ylipäätään rakkauteen? Ajatteletko rakkauden sammuvan ajan myötä? Ajatteletpa mitä tahansa, se kuvastuu. Pura nuo mielesi rajoitteet ja vapauta itsesi rakkaudelle. 


Pistä nämä asiat kuntoon ja etsi rakkaus omasta itsestäsi ensin. Kuka sinua rakastaa aina ja ehdoitta? Sinun korkein minäsi, eli oma alkulähteesi. Sinun oma rakkautesi on siis tärkein. Kun pidät vain sitä vastuussa omasta rakkauden tarpeesi täyttämisestä, pysyt aina rakkaudessa, riippumatta muista ja heidän mielipiteistään ja ulkopuolinen peili alkaa näyttää sinulle, että olet rakkauden arvoinen konkreettisuuteen asti, sillä se rakkaus ei ehtoja tunne. Rakastettavuutemme ei ole ehdollista ensinkään. Rakastettavuutemme on itsestään selvyys ja syntymäoikeutemme. Itse olemme usein keksineet tekosyitä sen estämiseksi. Itse voimme myös purkaa ne, vaikka ne olisivatkin tulleet elämäämme minkä tahansa koulukiusaamisen tai muun tekijän kautta. 


Ei ole toisen ihmisen vastuulla ja tehtävänä pitää ja kannatella sinua rakastettavana, vaan sinun. Kun löydät oman korkeimman itsesi ja annat itsesi ehdoitta kokea sen rakkauden, sinulta ei rakkautta puutu, ellet ala pitää jälleen vastuussa jotain muuta tahoa, jolle se ei kuulu ja joka ei siihen ilman sinun omaa osuuttasi kykene.


Etsitään rakkauttamme oikeasta paikasta ja annetaan sen sitä kautta alkaa ilmentymään maailmassamme ikuisena virtana. 


Sinä olet rakkaus! 

💖 Maarit

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivien lempeät energiat.

Välittäisinkö vähän itsestänikin, vai rakastaisinko oikein kunnolla?

Kumpi parempi, vai molemmat yhdessä.